„Šunkofleky“, tak jak je neznáte

 

VEGAN ♥

Recept na klasické šunkofleky zná, toufám si říct, každý. Ale já jsem vyzkoušela vynikající vegan šunkofleky a musím Vám říct, že nám chutnají a že je budeme i nadále vařit. Tak jdeme na to!

Vegan šunkofleky

2 pl oleje

1 cibule

1 hrnek cukety

1 hrnek mražené zeleniny

sůl, pepř

500 g těstovin fleky

Zalijeme:

3 pl lahůdkového droždí

1 hrnek vody

kari nebo kurkuma

Postup:

1. Ve Wok pánvi si na oleji opečeme nakrájenou cibulku a opékáme do zlatova.

2. Přidáme cuketu, mraženou zeleninu, sůl a pepř. Opékáme do poloměkka.

3. K zelenině přidáme uvařené Al´Dente fleky.

4. Nakonec si smícháme lahůdkové droždí, vodu a kurkumu, kterými zalijeme těstoviny i zeleninu a pořádně promícháme.

5. Hotovou směs nasypeme do zapékací mísy a dáme péct do vyhřáté trouby.

6. V horkovzdušné troubě pečeme cca 20 minut na 180 °C.

 

Tip: Aby Vám šunkofleky držely pohromadě, nechte je malinko vychladnout. ♥

  1. Tip 2: Můžete přidat nastrouhaný vegan sýr.

Tak dobrou chuť a dejte mi vědět, jestli Vám chutnaly. ♥

S láskou, Kristi ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *