Což takhle upéct si OVESNÝ koláč s ovocem?

 

VEGAN ♥

Jahody miluji, a proto jsem na tento koláč použila právě jahody, ale můžete si na něj dát jakékoliv ovoce, které milujete. Může být čerstvé nebo zavařené a bude jistě výborný, tak jako ten můj.

Ovesný koláč s ovocem

150 g ovesných vloček

120 g hladké mouky

80 g třtinového cukru

½ kypřícího prášku

1 čl skořice

špetka soli

90 g oleje

1 zralý banán

Ovocná náplň:

500 g ovoce (použila jsem jahody)

2 pl vody

2 pl cukr

1 pl citrónové šťávy

Postup:

1. Nejdříve si uvaříme ovoce a to tak, že dáme ovoce, citrónovou šťávu, vodu a cukr vařit. Až ovoce začne tuhnout, tak máme hotovo. Dáme směs zchládnout.

2. Zatím smícháme suché suroviny: mouku, vločky, kypřící prášek, cukr, sůl a skořici.

3. Přidáme kaši z banánu a oleje. Důkladně promícháme a vznikne husté těsto.

4. Těsto dáme do koláčové formy (použila jsem pečící papír) a dáme péct do předehřáté trouby.

6. Pečeme cca 20 minut na 170 °C.

7. Upečený korpus vytáhneme z trouby a potřeme ovocem, můžete přidat posypku. Já jsem ovoce posypala kokosem. A dáme znovu péct na 15 – 20 minut do trouby.

Protože jsem nepoužila klasickou koláčovou formu, ale srdíčko od Bella Rose, které je 22 x 22 cm, tak mi těsto zbylo na cookies, které bylo vynikající. Mňam ♥

Dobrou chuť, Kristi ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *